AUSTRIJSKA JEZERA - jednodnevni izlet autobusom

KADA: jednodnevni izlet - Austrija 11.06.2020.
GDJE:
OPIS:  Upoznajte čarobna austrijska jezera - prirodno kreirana bajka koju nećete nikada zaboraviti. Očarati će vas svojom poviješću i kulturom, a pogled na prekrasna jezera i alpske vrhove ispod kojih su niknula bajkovita mjesta sa specifičnom austrougarskom arhitekturom... ostaviti će vas bez riječi!

 

Polazak autobusa s parkirališta kod autobusnog kolodvora ZABOK u 03.30 sati te sa parkinga WEST GATE-a u Zagrebu u 04.00 sata. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u regiju SALZKAMMERGUT čiji je veliki dio još 1997. god. upisan na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine kao kulturni krajolik. To je kraj s brojnim jezerima i zanimljivim pričama. Prve gojzerice su izrađene upravo u tom kraju. Najprije posjećujemo jedno od najljepših mjesta Austrije – HALSTATT , selo na obali istoimenog jezera. Mjesto je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom halštatska kultura. Šetnja preko glavnog trga s fontanom do gotičke župne crkve Uznesenja Kristova, s kosturnicom iz 16 st. s oko 1500 sačuvanih lubanja, sve do ribarskih kuća. Slobodno vrijeme za šetnju, razgledavanje i kupnju autohtonih proizvoda od drva, vune… Tijelovska procesija na jezeru nesvakidašan je događaj na ovom izletu.


Nastavljamo vožnju do jezera WOLFGANGSEE na čijoj obali se smjestio živopisni gradić St. Wolfgang – na obali istoimenog jezera. Tijekom cijele godine ovdje dolazi iznimno mnogo posjetitelja iz cijelog svijeta. Brojne živopisne fasade kuća plijene pozornost šetača i turista, a biser grada je svakako bogato ukrašena župna crkva Sv. Wolfganga s vrlo vrijednim drvenim Pacherovim gotičkim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Na povratku ćemo još posjetiti BAD ISCHL omiljenu rezidenciju Habsburgovaca. Šetnja povijesnom jezgrom uz rezidencijalni park sa čuvenom carskom vilom, uz župnu crkvu sv. Nikole do kraljevske i carske slastičarnice Zauner . Slobodno vrijeme za šetnju i razgledavanje uz mogućnost posjeta carskoj vili i (ili) pripadajućem parku uz nadoplatu. Povratak je predviđen u 18.00 sati s dolaskom u kasnim večernjim satima.


CIJENA: 250,00 kn


Cijena uključuje:

*prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom

*stručnu pratnju voditelja putovanja

*troškove organizacije i pripreme putovanja

*osiguranje od posljedica nesretnog slučaja u autobusu


Cijena ne uključuje: troškove osobnih narudžbi

Ulaznice:

Carska vila i park: 15,40 Eur (uključeno stručno vodstvo),

Samo park: 5,20 Eur


Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica! Preporučamo putno zdravstveno osiguranje – 10,00 kn po osobi!


Program je izrađen 15.2.2020. na bazi min. 40 putnika, a maksimalno 46 putnika u autobusu i u slučaju manjeg broja putnika agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana ili otkaza putovanja. Za ovaj program vrijede opći uvjeti i upute za turističke aranžmane agencije Incredible tours.


Kako provesti idealnih 24 sata na austrijskim jezerima?Kontakt: 099 450 3009 / info@uzagorju.com / info@incredible-croatia.com


 

 Moglo bi vas zanimati:
Prijedlog izleta:
TEAM BUILDING PROGRAM -
BITKA ZA PRIJESTOLJE (Game of thrones)

Domaći proizvod:
CRNA (CRVENA) VINA
Pratite UZAGORJU.COM i na facebook stranici.

 

 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus