EU FOND EKSPERTI U ZAGORJU

KADA: Prijavite svoja ulaganja na natječaj
GDJE: MJERA 6.2.1. ZA NEPOLJOPRIVREDNE DJELATNOSTI I TURIZAM
OPIS:  Pozivamo sve zainteresirane poljoprivrednike i one koji žele nadopuniti svoju djelatnost turističkim sadržajima, da se jave na koNzultacije i za pripremu prije natječaja. Eksperti za EU fondove dati će vam sve potrebne informacije i smjernice za prijavu na natječaj na kojem možete ostvariti 100% intenzitet potpore! Javite se na vrijeme!

 

Mjere 6.2 i 6.4 koje ć ese raspisati u prosincu ove godine, namijenjene su pokretanju i razvijanju dodatne djelatnosti u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u ruralnim područjima.

 

Glavni uvjet da bi se uopće mogli prijaviti je da morate biti upisani u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu. Koristeći upute s prošlogodišnjih natječaja detaljno ćemo prikazati koje sve uvjete morate zadovoljiti za apliciranje na ove mjere. Također, prikazat ćemo prihvatljive aktivnosti i troškove kao i neka dodatna pojašnjenja vezana uz uvjete prihvatljivosti.

 

Prihvatljivi sektori za ulaganje kroz ove mjere su:

 

1.sektor prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda u skladu s propisima koji uređuju ovo područje

2.sektor pružanja usluga u ruralnim područjima, u skladu s propisima koji uređuju svako pojedinačno područje, a koji može obuhvaćati:

*usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima

*usluge u društvenim djelatnostima *intelektualne usluge 3. sektor turizma u ruralnom području, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje

4. sektor tradicijskih i umjetničkih obrta, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje

 

MJERA 6.2 - POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA

 

TKO SE MOŽE PRIJAVITI? Mjera 6.2 namijenjena je pokretanju nove nepoljoprivredne (diversificirane) djelatnosti u sklopu poljoprivrednog gospodarstva. To znači da prilikom podnošenja zahtjeva za potporu korisnik mora izjaviti pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću da se nije bavio prijavljenom diversificiranom djelatnošću.

 

Za mjeru 6.2 mogu se prijaviti svi poljoprivredni subjekti koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja. Zahtjeva za potporu, pripadaju ekonomskoj veličini poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura I provode projekt u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Aktivnosti u sektoru turizma u ruralnim područjima su prihvatljiva samo u naseljima razvrstanim u razrede „C“ i „D“ i ostalim nerazvrstanim naseljima. Provjerite kojemu turističkom razredu pripada vaše naselje na stranicama ministarstva turizma.

 

Prilikom podnošenja zahtjeva za potporu: Pravne osobe moraju imati najmanje jednog zaposlenika. Kod fizičkih osoba (Obrt i OPG) nositelj poljoprivrednog gospodarstva mora biti upisan u Registar poreznih obveznika po osnovi samostalne djelatnosti. Moraju plaćati doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje po bilo kojoj osnovi. Umirovljenici ne moraju plaćati doprinose.

 

Za mjeru 6.2 je važno naglasiti da se Projektom se uspostavlja nova nepoljoprivredna djelatnost za koju do podnošenja Zahtjeva za potporu nije izdano i nije u postupku donošenja rješenje/odobrenje za obavljanje djelatnosti od nadležnog tijela.

 

Prijavitelj ne smije biti poduzetnik u teškoćama, mora imati podmirene obveze prema proračunu RH. Ne smije biti u blokadi više od 30 dana u proteklih 6 mjeseci, od čega ne više od 15 dana u kontinuitetu.

 

U sektoru prerade/marketinga, izlazni proizvod mora biti proizvod koji nije obuhvaćen Prilogom I Ugovora, marketing se mora odnositi na predmet prerade.

 

#eufonds #eufondovi #uzagorju #zagorje


 

 Moglo bi vas zanimati:
Objekt u blizini:
Caffe Bar High Life
Najava u blizini:
POTRAŽNJA ZA RADNICIMA U INOZEMSTVU
Događanje u blizini:
RENT A QUAD - ATV QUAD SAFARI TURE
Prijedlog izleta:
Kajakom po Krapinčici
Domaći proizvod:
POVRĆE - KORJENASTO, CVJETNO I LISNATO
Pratite UZAGORJU.COM i na facebook stranici.

 

 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus