TJEDAN ODMORA VRIJEDAN! DOĐITE U ZAGORJE!

KADA: Tjedan odmora u travnju
GDJE:
OPIS:  IZLET NA SELO I REKREACIJA U PRIRODI Pođite konačno i vi na odmor u Zagorje i ne predajte se letargiji! S nama naučite aktivno sudjelovati na radionici izrade tradicionalnih zagorskih štrukli u ambijentu prave zagorske klijeti, na prekrasnom zelenom brijegu ... osladite se domaćim proizvodima, možete probati zajahati i konja po prvi puta, a za one još jače i željne adrenalina - tu su prave QUAD safari vožnje po Zagorju!

 

1. RADIONICA IZRADE ŠTRUKLI U ZAGORSKOJ KLETI

Pripremit ćete jelo korak po korak, od rukovanja lisnatim tijestom i punjenja tijesta domaćim sirom, do razvlačenja, oblikovanja i pečenja štrukli. Na kraju ćete probati 2 vrste - gotove kuhane sa prezlima i zapečene štrukle!

Nakon obilnog degustiranja, ostatak ćete zapakirati i svakako ponijeti sa sobom, ako ih uopće preostane!? :) Osladiti ćete se i omastiti do brade .. a sve najizvornije, dooomaće!


Cijena radionice: 120kn - 50% / 60kn po osobi


2. IZLET - TRADICIONALNI ŽIVOT NA FARMI MLIJEKA U ZAČRETJU


Posjetite s nama i obiteljsku farmu Milk Bar da biste doživjeli čaroliju prave domaće zagorske proizvodnje mlijeka. Otkriti ćete sve što je potrebno za stvaranje najboljih mliječnih proizvoda u zemlji, poput jogurta, kefira i sira. Hranit ćete koze i krave, a potom ćete naučiti napraviti vlastiti voćni jogurt uz prekrasna zagorska brda u pozadini. Također ćete kušati proizvode s farme i slatkiše domaće izrade.

Na taj način upoznati ćete i više cijeniti naporan rad potreban za vođenje farme mlijeka, koje dolazi na vaše stolove pretežno iz dućana, osiromašeno pravim masnoćama i vitaminima.


Na farmi ćete doživjeti svašta lijepog:

*Upoznajte koze i krave na domaćoj farmi mlijeka te spoznajte razliku u okusu imeđu kupovnog i pravog mlijeka sa sela!

*Upoznajte se s procesom proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda visoke kvalitete

*Kušajte i druge slasne proizvode s farme

*Možete kupiti sve domaće spravljene proizvode od mlijeka.


Uz posjetu ovoj farmi omogućiti ćemo vam i skromni ali izvorno domaći zagorski ručak na seoskom gospodarstvu sa svim domaće uzgojenim namirnicama. Tradicionalni specijaliteti i jela koja se svakodnevno spravljaju, biti će na odabir kako bi osjetili duh starih vremena kako su nekad kuhale naše bake.


Cijena aranžmana: 175kn - 50%: 85kn po osobi (ulaznica + launch naresci)

Prijevoz nije uključen !3. JAHANJE KONJA U PRIRODI


Isprobajte i jahanje u prirodi kroz zeleni pojas stubičkog kraja! Od sada konjički turizam Zagorja osvaja u galopu!


Nudimo vam organizaciju jahanja na nekoliko lokacija u Zagorju, sa uključenim ručkom na seoskom imanju!

Imamo i školu jahanja za najmlađe, individualno jahanje, terensko jahanje.. LET'S RIDE!


Ponuda zagorskog Konjičkog kluba uključuje:

 

*Početna škola jahanja- (rad u grupama)- podrazumijeva djecu i odrasle koji nemaju prethodnog iskustva. Početna škola jahanja traje 10 sati (1 sat-45 min.), raspoređeno u 5 tjedana (2 x tjedno) koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Kreće se od samog početka te ćete se upoznati sa osnovama jahanja (pristup konju, adekvatna oprema za jahača i konja, vođenje konje, sedlanje i rasedlavanje konja, pojahivanje i sjahivanje, stav i ravnoteža na konju...) i sa tom plemenitom životinjom (skrb i njega konja, prehrana, anatomija, pravila ponašanja...). Po završetku početne škole jahanje moći ćete samostalno voditi konja u hodu i kasu.

*Napredna škola jahanja- (rad u grupama)- podrazumijeva djecu i odrasle sa prethodno stečenim iskustvom u našoj ili nekoj drugoj školi jahanja. Napredna škola jahanja traje 30 sati (1 sat-45 min.) raspoređeno u 15 tjedana (2x tjedno). U tih 30 sati nadogradit ćete već stečeno znanje te raditi na osnovnim elementima dresurnog i preponskog jahanja. Po završetku napredne škole jahanja moći ćete samostalno jahati konja u hodu, kasu i galopu. Te ćete dostići nivo da se možete rekreativno baviti jahanjem i polagati jahaču dozvolu.

- Rekreativno jahanje-(rad u grupama ili individualno)- podrazumijeva djecu i odrasle sa završenom početnom i naprednom školom jahanja u našoj ili nekoj drugoj školi jahanja ( najmanje 30 sati). Usavršava se dosad stečeno znanje do razine za polaganje natjecateljske licence.

- Individualno jahanje

- Individualni sportski sat jahanja-( dresura ili prepone)

- Šetnje na konju

- Terensko jahanje

- Vožnja pony kočijom za djecu4. QUAD SAFARI TURE PO ZAGORJU

Za one najhrabrije imamo i pravo QUAD SAFARI po skrivnim šumskim putima i stazama Zagorja!

Naši izleti su pogodni za sve generacije...

Organizirani uz pratnju vodiča i kombinaciju off-road vožnje na različitim podlogama s obilaskom zanimljivih lokacija Hrvatskog zagorja. Postoje opcije samostalne vožnje (jedna osoba po vozilu) te kombinirana vožnja (dvije osobe po vozilu), sve prema Vašim željama i preferencijama. Prethodno iskustvo vožnje quad vozila nije potrebno da biste otkrili prirodne ljepote koje su u Zagorju jednostavno - impresivne!Što je to „Quad safari“?Quad safari je vožnja kroz prirodne predjele i podloge koje nisu asfaltne ceste. Obično su to zemljani i šljunčani tereni. Pošto je konfiguracija terena drugačija od ravnih asfaltnih podloga, vožnja takvim predjelima omogućuje vam avanturu koju na cestovnim podlogama nije moguće doživjeti, stoga ne propustite quad safari avanturu koja će vas provesti kroz još neotkrivene prirodne ljepote koje su u Zagorju jednostavno - impresivne! Trajanje: 2 - 3h, sa stajanjem u zagorskoj kleti (launch paket i piće)Cijena aranžmana: 900kn - 50%: 450kn po osobi / za 1 osobu na quadu

750kn - 50%: 375kn po osobi / za dvoje na quadu

Isprobajte sve najbolje što Zagorje nudi na jednom mjestu!

Kontakt: 099 450 3009 / info@uzagorju.com / info@incredible-croatia.com


 

 Moglo bi vas zanimati:
Objekt u blizini:
Kajakom po rijekama
Događanje u blizini:
IZNAJMLJIVANJE KUĆA ZA ODMOR I PROSLAVE
Prijedlog izleta:
Biciklistička staza: Kroz južno Zagorje
Domaći proizvod:
KRAVLJI SIREVI
Pratite UZAGORJU.COM i na facebook stranici.

 

 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus