OGLAŠAVANJE I DIGITALNI MARKETING

KADA:
GDJE:
OPIS:  FOKUS NA SEBE PRIVUCITE OGLAŠAVANJEM Vodeći smo portal u Zagorju na području oglašavanja i marketinga specijaliziran za turističke i poslovne subjekte, opg-ove i tvrtke. Mjesečno imamo više od 40.000 pojedinačnih posjeta zahvaljujući kojima se nalazimo među najposjećenijim zagorskim webovima te na 1. mjestu u kategoriji turističkih pretraživanja u Zagorju. Povjerenje nam daje više od 500 stalnih zadovoljnih korisnika, među kojima možete biti i Vi!

 

Mi smo mala grupa ljudi koji imaju sreću da rade što vole. Svakodnevno stvaramo vizualna rješenja za svoje projekte kao i mostove između tvrtki, OPG-ova i njihovih korisnika i kupaca.

Kako bismo ostvarili Vaše želje i poslovne ciljeve fokusirani smo na korisnike Vaših usluga i proizvoda. Krajnji korisnik u centru je svakog procesa s obzirom na to da o njegovom krajnjem sudu ovisi uspješnost projekta.WORDPRESS – PROVJERENO DOBRA OPCIJA ZA IZRADU POVOLJNIH I KVALITETNIH WEB SAJTOVA

U želji da na savršeno dobar način promovirate svoje proizvode i usluge “kucate na vrata” digitalnog marketinga. Radite dobru stvar – ako Vas nema u digitalnom svetu kao da ne postojite! Vidjeli ste mnoge primjere dobrih internet prezentacija. Neke od njih pripadaju i Vašim poslovnim konkurentima. Na ovoj online biznis stazi trenutno su brži od Vas.


–Ponudili su Vam opciju izrade sajta u WordPress-u.

U čemu je njegova jednostavnost i predost?

Zašto izabrati WordPress sajt?

Pretpostavimo da niste neki veliki IT stručnjak niti mag digitalnog marketinga pa Vam ponude tipa “možemo Vam napraviti neku verziju custom sajta ili sajt u WordPressu”, bar u početku ne znače mnogo. Pred Vama je želja da za uloženi novac dobijete web prezentaciju koja će „pošteno odraditi posao“ u odnosu sa Vašim kupcima ili korisnicima usluga. Uvereni ste da imate potencijalno dobar brend a potrebni su Vam kreacija jedinstvenog i prepoznatljivog web dizajna uz fantastičan tekstualni sadržaj koji se podrazumeva. Naravno da Vam je važna ušteda vremena i mogućnost da ažuriranje sajta bude što jednostatavnije i jeftinije. Spremni ste i sami da učestujete u tome. I eto Vas pred prvom dilemom – izbor softvera koji će izneti Vašu želju. Predlažući Vam izradu web prezentacije u WordPress-u marketinški saradnik ponudio Vam je pouzdanu softversku platformu otvorenog tipa koja omogućava upravljanje sadržajima (CMS-Content Management System) – u ovom slučaju na Vašem web sajtu. Za sličnu platformu možda ste čuli u pričama o ličnim blog sajtovima koje možete napraviti sami a njena prednost u odnosu na druge varijante jeste u činjenici da je tehnički i programski manje zahtevna i kreatoru Vaše internet staranice pruža dovoljno alata da ostvari željeni kvalitet sajta. Kako ne traži neku savršenu digitalnu ili programersku pismenost, WordPress dozvoljava i Vama da aktivno učestvujete u kreiranju, održavanju i ažuriranju web sajta. Idealna prilika da u okviru šablonizovanih vizuelnih rešenja kreativnom kombinacijom web dizajna i grafike, copywrithinga, dobrih fotografija, videa i animacije uredite svoju internet kuću – Vaš izlog u poslovnom svetu beskrajnih mogućnosti.Zašto izabrati WordPress sajt?

Zašto je WordPress danas medju najpopularnijim platformama za izradu web sajtova? Zato što u kreiranju ovog otvorenog (Open source) softverskog rešenja učestvuju hiljade računarskih stručnjaka i volontera širom planete a rezultat njihovog rada jeste svakodnevno usavršavanje i otkrivanje novih kreativnih i tehnoloških mogućnosti ovog sistema.

Možda ste čuli za “pluginove” – više od 45,000 moćnih softverskih alata koje danas koriste programeri i korisnici WordPress-ovih sajtova. Tu su i mnogobrojni tkz. vidžeti koji se instaliraju u okviru vaše stranice a mogu značajno poboljšati sadržajnu vrijednost sajta, na primer galerija fotografija, analitika, dugme koje poziva na akciju, kupovinu, kontakt…

Naravno, važna je i optimizacija za internet pretraživače (SEO) kako bi svi segmenti Vaše prezentacije bili što vidljiviji korisnicima širom sveta. Sfera sigurnosti Vaših podataka na WordPress-u stalno se unapredjuje. I naravno, Blog – odličan način da kroz kreativne tekstove komunicirate sa potencijalnim klijentima. Inkorporiran je u svaku web prezentaciju ovog tipa baš kao i prilika da lično administrirate komunikaciju sa posetiocima. Da ne govorimo o bezbroj mogućnosti da u svakom trenutu jednostavno menjate grafičke i tekstualne sadržaje web prezentacije bez potrebe da za svaku sitnicu angažujete programera i web dizajnera. Tehničku podršku za korištenje WordPress-ove platforme lako ćete pronaći, a izdanje Vaše web prezentacije biti će responzivno – optimizirano za prikaz na mobilnim telefonima i drugim uredjajima.Zašto izabrati WordPress sajt?Kad smo već stigli dovde – nije na odmet da znate i ovo : Intenzivan razvoj WordPress-ove platfome počinje 2003. godine a danas se njen uspeh mjeri milionima download-ova zadovoljnih korisnika. Sa web sajtovi mnogih uglednih svetskih kompanija i institucija postavljeni baš na ovoj CMS platformi Više desetina hiljada stručnjaka i volontera u WordPress-ovoj zajednici svakodnevno unapredjuje njegove mogućnosti. Prema podatku sa ove platforme ukupno 31 % svih svjetskih web sajtova zasnovano je upravo na njoj! Najmanje 60 miliona korisnika uživa u jednostavnosti, pristupačnosti i beskrajnim mogućnostima WordPress-a….. Što mislite o ideji da postanete jedan od njih?

Ako želite, Vaša web prezentacija u kreativnoj kuhinji našeg stručnog tima može biti napravljena i u nekoj tehnički zahtevnijoj softverskoj platformi kao što je slučaj kod kompleksnih prodajnih ili interaktivnih sajtova sa ogromnim bazama podataka. Premda i sam WordPress učinio je značajan iskorak po ovom pitanju (e – commerce varijante i sl.).

U većini ostalih slučajeva rado preporučujemo upravo WordPress-ova jrešenja za izradu web sajta. Nudimo bogato iskustvo i priliku da zajedno sa nama kreirate digitalni identitet vlastitih biznis ideja. To je mnogo kreativnog posla.

Neka WordPress bude naš zajednički početak.

Za Vaš novi online identitet!

Naš freelance tim je ovde! kontakt: info@uazgorju.comKorisničko iskustvo zasnovano je na percepciji, mislima i emocijama koje se ostvaruju u interakciji s Vašim proizvodom. Ukoliko želite povjerenje novih i lojalnost stalnih kupaca, potrebno im je osigurati izvrsno iskustvo. Iskustvo kojem će se kupci ne samo vraćati, nego o njemu s entuzijazmom i pričati.

OGLAŠAVANJE Kako bi osigurali sve elemente za uspješnu promociju, pružamo vam sve potrebne usluge – od razvoja ideje i koncepta, grafičkog dizajniranja, fotografiranja, zakupa medija, jumbo plakata, do same produkcije materijala.

Usluge Copywriting / dizajn oglasa, plakata, letaka, brošura… / dizajn i prijelom brošura, kataloga i publikacija / dizajn/programiranje web bannera, newslettera / analiza, planiranje i zakup medija

ODNOSI S JAVNOŠĆU (PR) Analiza stanja, postavljanje ciljeva, definiranje ciljane publike i načina komuniciranja s njima samo su dio dugoročnog, sistematičnog i isplativog ulaganja tvrtke u odnose sa svim javnostima s kojima nužno komuniciraju.

Usluge Strateško savjetovanje  / izrada komunikacijskih strategija / implementacija komunikacijskih strategija / event management / odnosi s medijima  / odnosi s internom javnosti

VIDEO oglašavanje

Tijekom dana bombardirani smo raznim informacijama, od dnevnih vijesti do raznih oglasa. Više nije dovoljno imati najbolji proizvod ili uslugu na tržištu, potrebno je biti kreativan i drugačiji želimo li se dovoljno istaknuti u moru informacija. Uz dosadne statične oglase i članke, jedan format uzima sve više maha i dobiva sve više pohvala. Znate li koji? Video.

U marketingu, jedna minuta videa vrijedi koliko i 1.8 milijuna rijec?i - Dr. James McQuivey

VIDEO OGLAŠAVANJE = PRIVLAČI - FOKUSIRA - PRODAJE! Primjećujete li kako Vam je sve teže pročitati članak otpočetka do kraja, bez da preskačete pojedine dijelove teksta, a u međuvremenu odgovorite nekome na poruku za koju Vam se u desnom gornjem kutu pojavila notifikacija? Niste jedini.

Dokazano, danas prosječna osoba fokus na jednoj stvari drži jednako dugo kao i zlatna ribica – samo nekoliko sekundi. Složit ćete se, to je loše za Vašu prodaju.

FOKUS NA SEBE PRIVUCITE VIDEO OGLAŠAVANJEM

Tijekom dana bombardirani smo raznim informacijama, od dnevnih vijesti do raznih oglasa. Više nije dovoljno imati najbolji proizvod ili uslugu na tržištu, potrebno je biti kreativan i drugačiji želimo li se dovoljno istaknuti u moru informacija. Uz dosadne statične oglase i članke, jedan format uzima sve više maha i dobiva sve više pohvala. Znate li koji? Video.

VIDEO materijali stvorili su novu dimenziju oglašavanja; privlače fokus potencijalnih kupaca i povećavaju promet na web stranicu. A znamo, formula za uspjeh u poslovnom svijetu vrlo je jednostavna i glasi: više prometa = veća zarada.

Marketinški stručnjaci diljem cijeloga svijeta tvrde da će u idućih nekoliko godina 90% sadržaja na Internetu biti u obliku videa.

JESTE LI SPREMNI?

Primjer dobrog jednostavnijeg promo videa za djelatnost stolarije:

https://youtu.be/pN-WFYtlsNIZAŠTO JE VIDEO OGLAŠAVANJE PAMETAN IZBOR?

Čak 90% svih informacija o svijetu oko sebe primamo putem vida. Google prednost daje VIDEO materijalu te Vas tako gura u sam vrh tražilice. VIDEO sadržaj je viralan sadržaj, što znači da ga se rado dijeli na Internetu. Gledanje VIDEO oglasa manje je naporno od čitanja članka ili infografike. VIDEO prenosi ogromnu količinu podataka u samo nekoliko desetaka sekundi. VIDEO je pogodan za publiku koja je TV zamijenila društvenim mrežama. Više od 90% korisnika pametnih mobitela svakodnevno gleda VIDEO materijale.

KAKO IZRADITI KVALITETAN VIDEO OGLAS?

Do sada smo Vas vjerojatno uvjerili u vrijednost VIDEO OGLAŠAVANJA. No, da biste iskoristili ovaj marketinški kanal u potpunosti, potrebno je dobro ga poznavati i znati kako s njime rukovati. Zato Vas u nastavku upoznajemo još i s nekoliko savjeta za uspješno VIDEO OGLAŠAVANJE.

IZRADITE POPIS TEMA za snimanje, koje sadržajem odgovaraju na probleme kupaca DEFINIRAJTE CILJEVE kojima ćete svoje kupce educirati ili ih potaknuti na kupnju NAPIŠITE SINOPSIS i isplanirajte snimanje, pronađite mjesto snimanja i govornike ODREDITE BUDŽET te imajte na umu osnovno pravilo «koliko para, toliko muzike» ODRADITE MONTAŽU kvalitetno, precizno i profesionalno PREDSTAVITE VIDEO PUBLICI jer ako nije na društvenim mrežama, nije se dogodilo

Zvuči kao previše posla? Ne brinite, MojKvart će osmisliti oglas umjesto Vas i pretvoriti ga u prodajni video iz snova!

MOŽEMO POMOĆI VIŠESTRUKO Naša iskusna i tehnički dobro potkovana ekipa za Vas će proći sve navedene faze potrebne za nastanak kvalitetnog VIDEO materijala. Također ćemo Vam pomoći gotov rad predstaviti na Vašim i našim digitalnim kanalima, od web stranice i društvenih mreža, do newslettera, ovisno o Vašim željama i potrebama. Vaše sudjelovanje je minimalno – potrebno je samo složiti se s našim prijedlogom teme.

VIDEO PLASIRAMO NA NAJBOLJE KANALE

TRAŽILICA BROJ 1 u Zagorju je upravo ovaj web site!

www.uZagorju.com je vodeći je portal u Zagorju na području oglašavanja i marketinga specijaliziran za male i srednje poslovne subjekte, opg-ove i tvrtke. Mjesečno imamo više od 40.000 pojedinačnih posjeta zahvaljujući kojima se nalazimo među najposjećenijim hrvatskim webovima te na 1. mjestu u kategoriji poslovnih tražilica. Godišnje nam daje povjerenje više od 500 stalnih zadovoljnih korisnika, među kojima možete biti i Vi.

Djelujte brzo, ne čekajte da svoje ideje prvo vidite kod konkurencije! Već danas se javite za snimanje Vašeg prvog VIDEO OGLASA i distribuciju na društvenim mrežama. Mi smo tu da Vam pomognemo u realizaciji!

Pošaljite upit na: info@uzagorju.com i odmah dogovorite besplatno savjetovanje sa našim specijalistom za marketing!

 Moglo bi vas zanimati:
Objekt u blizini:
Kajakom po rijekama
Najava u blizini:
DOMAĆI PROIZVODI ZAGORJA - NARUČITE!!
Događanje u blizini:
IZNAJMLJIVANJE KUĆA ZA ODMOR I PROSLAVE
Prijedlog izleta:
Vinagora - vjerski turizam
Domaći proizvod:
DŽEM OD ARONIJE
Pratite UZAGORJU.COM i na facebook stranici.

 

 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus