WINE AND BIKE - jednodnevna tura

WINE & BIKE

Opis dana: Predivni brijegovi Hrvatskog zagorja su staništa mnogobrojnih plodnih vinogorja te ih je najbolje obići biciklom. Polazna točka je sa parkinga poznatog zagorskog restorana Grašo na cesti za Tuhelj. Ovdje ćemo napraviti kratki briefing te zadužiti bicikle i krenuti na našu vinsko-biciklističku turu. Prolazit ćemo kroz lijepe brdovite cestice pored mnogih kletica, vidjeti ćemo svakodnevne poslove ovih vrijednih ljudi, posjetiti dvije vinarije te se slikati za uspomenu na jedinstvenome vidikovcu Picelj sa kojeg se prostire pogled sve do Slovenije.


Doživite nevjerojatnu ljepotu zagorskih brega na kotačima i degustirajte najbolja zagorska vina u ovoj vinskoj turi kroz prelijepo Zagorje.

Program izleta:
Izleti u Hrvatsko Zagorje
1. Kratak obilazak grada Krapine
Trajanje: 09.30 - 11.00h
Grad Krapina je najpoznatiji po nalazištu neandertalaca na Hušnjakovom brdu. Ovdje je rođen i Ljudevit Gaj, otac hrvatskog narodnog preporoda, a krapinskim su ulicama koračali i August Šenoa, Marija Jurić Zagorka, Janko Leskovar, Ivo Andrić... U kratkoj šetnji ispričat ćemo vam priču povijesti koja se dogodila u Krapini.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
2. Vinarija Bodren
Trajanje: 11.00 - 13.00h
Vinarija Bodren je sinonim za vrhunske vinske predikate. Vinogradi se nalaze u regiji apsolutnih ekoloških atributa, na obroncima pitomog Hrvatskog Zagorja. Vinarija Bodren dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i zlatnih medalja. Samo u posljednjih pet godina osvojili su razne medalje s Decanter World Wine Awards u Londonu, jednog od najprestižnijih svjetskih natjecanja proizvođača vina, dok je 2011. godine ledeno vino Bodren 2009 osvojilo DWWA Regional Trophy i uvršteno je u Top 10 slatkih vina. Ovdje ćemo probati ta vrhunska vina.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
3. Vinarija Zdolc
Trajanje: 13.00 - 15.00h
Vinarija Zdolc i obitelj Zdolc održavaju stoljetnu tradiciju bavljenja vinogradarstvom. Njegujući staru tradiciju proizvodnje vina, uz primjenu modernih tehnologija dobivaju se vina visoke kakvoće. Položaj vinograda i tlo pogodni su za sorte poput graševine, sivog pinota i portugisca, a posebno se ističe sorta sauvignon koju odlikuje visoka kvaliteta i osebujan bouqeut te mješavina sorti gdje prevladava domaća belina. Vina se mogu kušati u opremljenoj kušaonici uz vođenu degustaciju te prigodne delicije.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
4. Vinarija Vuglec breg
Trajanje: 15.00 - 17.00h
Vinarija Vuglec breg dodatno nadopunjuje i obogaćuje cijeli istoimeni seoski turizam s vinogradom od približno 16 000 trsova. Smješten na južnim padinama, od proljeća pa do kasne jeseni svojim plemenitim plodovima i raskošnim bojama, cijelom bregu daje veličanstven izgled. Uživat ćemo u šetnji kroz vinograd te potom i u podrumu, gdje ćemo degustirati vrhunske pjenušce i vina, koja su proizvedena i odnjegovana s posebnom pažnjom i stalnim stručnim nadzorom agronoma i enologa.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
5. Večera uz pogled na zagorske brege
Trajanje: 17.00 - 20.00h
Restoran Vuglec breg je odlično mjesto za odmoriti i dobro pojesti. Upravo i to nam je potrebno nakon svih šetnji kroz vinograde i vinske ceste, te brojne degustacije vina. Zato ćemo lijepo sjesti, u zagorskom stilu uređenom restoranu, i uživati u pravoj domaćoj hrani i nezaboravnom pogledu na Hrvatsko zagorje i zagorske brege.
Detalji o izletu:
Trajanje 1 dan / 0 noći

Polazak: ujutro oko 9h

Povratak: navečer istog dana

Smještaj

Ovo je izlet bez noćenja tako da nema smještaja.

Ukoliko želite, možete i prenoćiti. Naglasite to prilikom rezervacije izleta.

Cijena

Na upit

Uključeno

Prijevoz, degustacije vina uz domaću hranu, večera, i ostalo kako je opisano u programu izleta.

Prijevoz

Autobus ili minibus

Nije uključeno

Dodatna pića i hrana.
Agencija Incredible tours vodi vas kroz čarobne zagorske pejzaže na vrhunce zagorskih brega koji kriju pravi mali raj za vinoljupce, ponegdje i duboko ispod zemlje!!


Ljubav vinove loze i zagorskih brega nije od jučer. Priča o njihovoj romansi započinje prije 12 milijuna godina, kad je na jednom od prekrasnih zelenih bregova niknuo prvi trs Vitis teutonice, pretka vinove loze. Od tada pa sve do dana današnjeg vinova je loza vjerna zagorskim bregima - raste i rađa u raskošnim zagorskim vinogradima.


Jeste li spremni za potpuno novi i drugačiji pogled na zelene brege?
Bit će to popodne s raznim iznenađenjima, a za potpuno sljubljivanje i uživanje pobrinut će se naša agencija Incredible tours za najbolje izlete po tvojoj mjeri Budi i ti dio ove nove priče koja će putovati po Zagorju i upoznati te s vinarijama Zagorja kroz sva osjetila.


Vina i zagorski bregi tu su da bi se u njima uživalo. Spojite jedno s drugim, ugodno s korisnim, ukusno s predivnim, vina s ugledom i vinograde s pogledom te pronađite idealnu mjeru za uživanje u Hrvatskom zagorju. Otkrijte vinograde s pogledom, a posjetiti ćemo i pravu tradicionalnu zagorsku klijet u kojoj vam domaćin toči svoju zlatnu kapljicu! !
Vožnja uključuje: max 6 osoba

Cijena vožnje kočijom: 270,00 kn /za 2 osobe

Trajanje vožnje: cca 1h

Organizatori: Izleti u Zagorje /Incredible tours i Vinarije


Radi dogovora termina te ukoliko imate dodatnih pitanja, napravite upit ovdje i sve ćemo organizirati za Vas!


Provedite sjajan vikend u Zagorju...savršen spoj za eno-gastronomiju, feštu i odmor!


Wellness vikend u ZagorjuPošaljite upit i sve ćemo organizirati za Vas!


PROGRAM RASPORED: 09 :15 – Okupljanje u Kaptolu, ispred tvrđave 09 : 30 – zaduženje bicikala i opreme 09 : 45 – Kratki briefing 10 : 00 – Polazak na turu 11 : 00 – Posjet vinariji Jakobović 12 : 00 – Nastavak 13 : 30 – Dolazak na trg Graševine 14 : 00 – Posjet vinariji Kutjevo 15 : 30 – Slavonski Ručak 17 : 00 – Završetak 17:00 Kraj avanture UKLJUČUJE Bicikli Kaciga i dodatna oprema Licencirani lokalni vodič Tradicionalni ručak Posjet 2 vinarije Foto & video avanture Nezaboravan doživljaj Geoparka Papuk i Slavonije OPCIJA Spavanje ( kontaktirati agenciju ) BROJ SUDIONIKA MIN. / MAX. BROJ SUDIONIKA – 6 / 20 CIJENA PO OSOBI: 270 kn 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus