GLJIVARIJADA U PILI

Gljivarijada - branje gljivaGljivarijada u Zagorju je pravo događanje za sve ljubitelje gljiva i prirode. Posebno je branje vrganja poznato u Zagorju. Svi već znaju da na obroncima Medvednice rastu najbolje gljive.


Gljivarijada u Zagorju je pravo događanje za sve ljubitelje gljiva i prirode. Posebno je branje vrganja poznato u Zagorju. Svi već znaju da na obroncima Medvednice rastu najbolje gljive. U ove ranojesenske sunčane dane lijepo bi bilo povesti obitelj i prijatelje u šetnju prirodom, npr. baš u berbu vrganja. U okolici Stubičkih Toplica nalaze se brojna nalazišta gljiva hraniteljica.


Ljetni vrganj (latinski Boletus edulis) je gljiva koja raste u šumama Europe u kasnom ljetu i jeseni. Raste u bjelogoričnim i crnogoričnim šumama. U Hrvatskoj raste u šumama do nadmorske visine od oko 1200 m.

Pozivamo vas stoga i na najpoznatiju gljivarsku manifestaciju Zagorja - GLJIVARIJADU u mjesecu listopadu!! Prijavite se!

Podno Sljemena sa zagorske strane u mjesto Pila! Ocjenjivanje ubranih gljiva i edukacijski sat uz stručne osobe, začiniti ćete najboljim gljivarskim gulašem i domaćim zagorskim kolačima...

Jednodnevni izlet iz Zagreba ili bilo koje destinacije na Gljivarijadu u Pilu za vas organizira - agencija Incredible tours! Možemo vam osigurati i smještaj u hotelu ili zagorskim drvenim kućicama kako bi produžili ovaj čaroban vikend obogaćen slasticama i jesenskim darovima prirode.

CIJENA: u Mjesecu hrvatskog turizma izlet na gljivarijadu iz Zagreba:
umjesto 120kn po osobi, sada 35% sniženo: samo 80 kn po osobi!

Uključeno:

- prijevoz udobnim kombi vozilom iz Zagreba i povratak u popodnevnim satima

- vođena tura po šumi u potrazi za gljivama

- prezentacija jestivih i nejestivih gljiva

- gljivarski kotlićPrijavite se!Napravite upit ovdje i sve ćemo organizirati za vas!

Jednodnevni izlet iz Zagreba ili bilo koje destinacije na gljivarijadu u Pilu za vas organizira - agencija Incredible tours!Gljivarijada - branje gljiva 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus