Izlet povijesti, dobre hrane i relaksacije

Kulturna i povijesna putovanja u Hrvatsko Zagorje, izleti dvorci i muzeji

Izleti u Hrvatsko Zagorje
Jednodnevni izlet

Ruta: Gornja Stubica - Dvorac Oršić - Muzej Seljačke bune - Izbor ručka - Terme Jezerčica - Vinotočje Coha
U ovom jednodnevnom izletu doživite srednji vijek u Dvorcu Oršić, posjetite Muzej Seljačke bune, mačevajte poput pravog viteza te gađajte iz luka i strijele. Ručajte u nekim od odličnih restorana i uživajte u prekrasnoj prirodi i pogledu. Relaksirajte se u Termama Jezerčica, koje su smještene u mirnoj okolici uz Park prirode Medvednica na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode. Na kraju profeštajte u Vinotočju Coha. Kak tu Zagorci od davnina vele: "Najlepše je biti v zagorskoj kleti s pajdašima starim i zimi i leti...".
Program izleta:
Izleti u Hrvatsko Zagorje
1. Dvorac Oršić i Muzej seljačkih buna
Trajanje: 10.00 - 12.00h
Muzej seljačkih buna smješten je u prekrasnom dvorcu Oršić gdje se nalazi i kapela, galerija te trgovina suvenira, a u blizini je i 400 godina stara lipa, ispred koje je Matija Gubec poveo Seljačku bunu 1573. Možete probati i mačevati poput pravog viteza te gađati iz luka i strijele. Pogledajte i Augustinčićev spomenik Matiji Gubcu i uživajte u jedinstvenom pogledu na Hrvatsko Zagorje i Medvednicu. U centru Gornje Stubice možete vidjeti avion - spomenik heroju Domovinskog rata Rudolfu Perišinu koji je srušen u vrijeme domovinskog rata.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
2. Pravi zagorski ručak
Trajanje: 12.30 - 14.00h
Najest ćete se pravih zagorskih specijaliteta u nekim od restorana.

U blizini su odlični restorani poput restorana Puntar, koji nudi razne domaće i strane specijalitete. U restoranu Rody možete uživati u pogledu na prekrasnom pogledu na Zagorje i Medvednicu. Tu je i Lojzekova hiža koja nudi zagorske specijalitete pripremljene od prirodno uzgojenih namirnica. A ispod legendarne stare Gupčeve lipe nalazi se Klet pod lipom u kući staroj preko 200 godina, u ponudi su domaći specijalitete i vina.

Izleti u Hrvatsko Zagorje
3. Relaksacija u Termama Jezerčica
Trajanje: 14.30 - 19.00h
Terme Jezerčica su smještene u mirnoj okolici uz Park prirode Medvednica na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode. Možete uživati u izvorskoj toploj vodi, wellnessu i masažama.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
4. Fešta u Vinotočju Coha
Trajanje: 19.30 - 23.30h
Vinotočje Coha otkriti će Vam tajne drevne zagorske kleti i domaće kuhinje. Pogled na Sljeme i zagorske brege, bjeg od svega, trenuci samo za Vas. Kak tu Zagorci od davnina vele: "Najlepše je biti v zagorskoj kleti s pajdašima starim i zimi i leti...".
Detalji o izletu:
Trajanje 1 dan / 0 noći

Polazak: ujutro oko 9h

Povratak: navečer istog dana

Smještaj

Ovo je izlet bez noćenja tako da nema smještaja.

Ukoliko želite, možete i prenoćiti. Naglasite to prilikom rezervacije izleta.

Cijena

Na upit

Uključeno

Prijevoz, cijena ulaznice u muzej, ručak, ulazak u Terme Jezerčica i ostalo kako je opisano u programu izleta.

Prijevoz

Autobus ili minibus

Nije uključeno

Pića tijekom ručka i fešte navečer. 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus