Staro Selo Kumrovec, Galerija Antuna Augustinčića i Terme

Kulturna i povijesna putovanja u Hrvatsko Zagorje, izleti dvorci i muzeji

Izleti u Hrvatsko Zagorje
Jednodnevni izlet

Ruta: Muzej Staro selo Kumrovec - Spomenik hrvatskoj himni - Ručak u prirodi - Galerija Antuna Augustinčića - Opuštanje u Termama Tuhelj
U ovom jednodnevnom izletu doživite zagorsku tradiciju u Starom selu Kumrovec u kojem su predstavljeni obrti i običaji Hrvatskog zagorja - tkanje, lončarstvo, kovački zanati, a otvorena je i rodna kuća Josipa Broza Tita. Također možete degustirati domaće zagorske štrukle. Potom idemo do Zelenjaka i spomenika hrvatskoj himni. Ručamo i uživamo u prirodi, zatim krećemo u Galeriju Antuna Augustinčića u kojoj možemo i isprobati naše umjetničke vještine. I na kraju potrebno se dobro opustiti u Termama Tuhelj.
Program izleta:
Izleti u Hrvatsko Zagorje
1. Muzej Staro selo Kumrovec
Trajanje: 10.00 - 12.00h
Muzej Staro selo Kumrovec jedinstveni je muzej jer je na otvorenom. On «živi» u srcu sela, te posjetiteljima dočarava zagorsku tradiciju ruralnog prostora s prijelaza 19. u 20. stoljeće. Starinske hiže kriju zanimljive inscenacije seoske kulture življenja kao i prikaze tradicijskih obrta. Uključit ćemo se u Muzejske radionice i prezentacije starih zanata. Kumrovec je i rodno mjesto Josipa Broza Tita, a u blizini Kumrovca, u prelijepom krajoliku Zelenjaka, nalazi se i Spomenik hrvatskoj himni ispjevanoj u idiličnom zelenilu klanječke okolice.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
2. Ručak u prirodi
Trajanje: 12.30 - 14.30h
Najest ćete se pravih zagorskih specijaliteta u nekim od restorana.

U blizini su odlični restorani poput restorana Zelenjak, koji nudi razne domaće i strane specijalitete. U restoranu Stara vura možete uživati u domaćoj kuhinji i vinima. Nije niti daleko i seoski turizam Stara vodenica koji nudi zagorske specijalitete pripremljene od prirodno uzgojenih namirnica.

Izleti u Hrvatsko Zagorje
3. Galerija Antuna Augustinčića
Trajanje: 15.00 - 17.00h
Galerija Antuna Augustinčića smještena je u Klanjcu. Razgledat ćemo Galeriju slavnog Antuna Augustinčića te ćemo isprobati naše umjetničke vještine na jednoj od radionica. Oblikovat ćemo plohu i volumen te ćemo postati pravi majstori.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
4. Opuštanje u Termama Tuhelj
Trajanje: 17.30 - 21.00h
Terme Tuhelj je najveći kupališni kompleks u Hrvatskoj. Nakon cjelodnevnog izleta priuštit ćemo svome tijelu blagotvorno djelovanje termalne vode i doživiti potpuno novu dimenziju rekreacije, opuštanja i zabave. Možete birati: bazeni, masaže, wellness i spa, saune itd...
Detalji o izletu:
Trajanje 1 dan / 0 noći

Polazak: ujutro oko 9h

Povratak: navečer istog dana

Smještaj

Ovo je izlet bez noćenja tako da nema smještaja.

Ukoliko želite, možete i prenoćiti. Naglasite to prilikom rezervacije izleta.

Cijena

Na upit

Uključeno

Prijevoz, cijena ulaznice u muzej, ručak, ulazak u Terme Tuhelj i ostalo kako je opisano u programu izleta.

Prijevoz

Autobus ili minibus

Nije uključeno

Pića tijekom ručka i dodatne aktivnosti. 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus