Dvorac Veliki Tabor, seoski turizam i Zagorska katedrala

Kulturna i povijesna putovanja u Hrvatsko Zagorje, izleti dvorci i muzeji

Izleti u Hrvatsko Zagorje
Jednodnevni izlet

Ruta: Dvorac Veliki Tabor - Seoski turizam Grešna Gorica - Pregrada i Zagorska katedrala
U ovom jednodnevnom izletu prvo idemo posjetiti novoobnovljeni dvorac Veliki Tabor. Ljepota arhitekture ukras je slikovitog okolnog pejzaža i već stoljećima mami uzdahe znalaca i ljubitelja prolaznika. Povijest se tu isprepliće s legendom - grofovi Celjski i prelijepa Veronika desinička glavni su akteri ljubavne drame čiju tajnu čuvaju zidovi dvorca. Potom idemo na jedan od bližnjih seoskih turizama gdje ćemo se opustiti, uživati u prekrasnom pogledu na Hrvatsko Zagorje i dobro se najesti domaće hrane. Zatim idemo u razgledavanje grada Pregrade te u posjet veličanstvenoj crkvi to jest Zagorskoj Katedrali.
Program izleta:
Izleti u Hrvatsko Zagorje
1. Dvorac Veliki Tabor
Trajanje: 10.00 - 12.30h
Dvorac Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske. Povremene izložbe organiziraju se u izložbenom prostoru dvorca. Ljepota arhitekture kasnogotičko-renesansnog burga ukras je slikovitog okolnog pejzaža i već stoljećima mami uzdahe znalaca i ljubitelja prolaznika. Povijest se tu isprepliće s legendom - grofovi Celjski i prelijepa Veronika desinička glavni su akteri ljubavne drame čiju tajnu čuvaju zidovi dvorca.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
2. Seoski turizam Grešna gorica
Trajanje: 13.00 - 16.00h
Uživamo u prekrasnom pogledu, aktivnostima i zagorskim specijalitetima.

Seoski turizam Grešna gorica definitivno pruža ugođaj pravog seljačkog zagorskog ambijenta. Stoljetna hrastova šuma, miris livada, razigranost srna i jelena koji neometano pasu na obronku učinit će ugodnim. Uživamo u biranim zagorskim specijalitetima na zelenom bregu i svježem zraku.

Izleti u Hrvatsko Zagorje
3. Pregrada i Zagorska katedrala
Trajanje: 16.30 - 20.00h
Pregrada je smještena kod 520 metara visoke Kunagora, koja daje karakterističan izgled ovom području. Dok se šećemo starom pješačko-planinarskom stazom, uživamo u pogledu. Potom idemo do veličanstvene crkva tzv. Zagorska katedrala. Golema gromada šumovite Kunagore iza njezinih leđa ne čini je promatraču preglomaznom, kako bi to bilo da se nalazi u ravnici. Do njezine gradnje dolazi na samom početku 19. st.
Detalji o izletu:
Trajanje 1 dan / 0 noći

Polazak: ujutro oko 9h

Povratak: navečer istog dana

Smještaj

Ovo je izlet bez noćenja tako da nema smještaja.

Ukoliko želite, možete i prenoćiti. Naglasite to prilikom rezervacije izleta.

Cijena

Na upit

Uključeno

Prijevoz, cijena ulaznica za muzeje i dvorac, ručak na seoskom turizmu, i ostalo kako je opisano u programu izleta.

Prijevoz

Autobus ili minibus

Nije uključeno

Pića tijekom ručka, aktivnosti. 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus