Posjet prirodi i vinariji Vinski vrh

Kulturna i povijesna putovanja u Hrvatsko Zagorje, izleti dvorci i muzeji

Izleti u Hrvatsko Zagorje
Jednodnevni izlet

Ruta: Šetnja po vinskoj cesti Vinski vrh - Degustacija vina uz domaću hranu - Jahanje konja ili streličarenje - Šetnja po planini Ivanščica - Roštilj u prirodi
Doživite nevjerojatnu ljepotu zagorskih brega kod vinarije Vinski vrh. Prošećite po vinskoj cesti oko vinograda i uživajte u pogledu. Odličnom pogledu treba pridodati i odgovarajuća vina. Sljedeći korak je degustacija raznih vina uz domaću hranu u vinskom podrumu. Nakon kratkog predaha odvažite se i zajašite konja ili probajte streličariti. U poslijepodnevnim satima ćemo prošetati po jednoj od najljepših planina u Hrvatskoj: Ivanščica! Nakon šetnje ćemo, predvečer, napraviti roštilj u prirodi uz dobru zabavu.
Program izleta:
Izleti u Hrvatsko Zagorje
1. Šetnja po vinskoj cesti Vinski vrh
Trajanje: 10.00 - 11.00h
Kada stignete u blizinu Vinskog vrha, vjerujemo da će vas zvuk tišine, predivan krajolik i vidikovac barem nakratko ostaviti bez daha. Prošetat ćemo se po vinskoj cesti kroz taj predivan krajolik i uživati u pogledu na vinograde i zagorske brege. Ispričat ćemo vam priču o vilama i vilenjacima s Vinskog vrha.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
2. Degustacija vina uz domaću hranu
Trajanje: 11.00 - 13.00h
Vinarija Vinski vrh je jedna od najboljih vinarija u Hrvatskoj i proizvodi vrhunska vina. Nakon razgleda imanja idemo na degustaciju vina. Degustacija Bolfan vina se odvija u vinskom podrumu ili u kleti Vinski Vrh, ovisno o veličini grupe, a obuhvaća stručno vodstvo i prezentaciju podruma. Degustaciji odličnih vina pridružuje se i domaća hrana. Domaći sir i kruh, plata od domaćih specijaliteta ili pečene zagorske štrukle...mljac!
Izleti u Hrvatsko Zagorje
3. Jahanje konja ili streličarenje
Trajanje: 13.00 - 15.00h
Nakon degustacije vina i dobrih zalogaja malo ćemo odmoriti, a onda idemo potrošite stečene kalorije. Pa vašim željama organiziramo jahačke ture po vinogradu ili pak streličarstvo na proplanku pored Vinske kleti. Ili oboje ako želite. Ako jako volite jahanje u blizini je i Konjički klub Budinšćina te po potrebi možemo i tamo otići. Uživat ćete u ovim aktivnostima okruženi zelenim bregima i čistim zrakom.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
4. Šetnja po planini Ivanščica
Trajanje: 15.30 - 17.30h
Planina Ivanščica je najviša planina sjeverozapadne Hrvatske i jedna od najljepših. Vrh Ivanščice nalazi se na 1060 metara nadmorske visine. Nećemo baš do vrha, ali i to je moguće ukoliko želite. Malo ćemo prošetati i uživati u prirodi te pogledu na obližnje potoke.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
5. Roštilj u prirodi
Trajanje: 17.30 - 20.00h
Nakon kaj se umorimo od šetnje treba se dobro najest! A kaj je bolje nego dobro roštiljanje u prirodi. Napravit ćemo savršen piknik i roštilj u prirodi! Zapalit ćemo vatru, okupiti se oko nje, i polagano peći meso ili povrće za vegetarijance. Ponijet ćemo i gitaru te zapjevati i dobro se zabaviti dok noć polagano pada. Ah..
Detalji o izletu:
Trajanje 1 dan / 0 noći

Polazak: ujutro oko 9h

Povratak: navečer istog dana

Smještaj

Ovo je izlet bez noćenja tako da nema smještaja.

Ukoliko želite, možete i prenoćiti. Naglasite to prilikom rezervacije izleta.

Cijena

Na upit

Uključeno

Prijevoz, degustacija vina uz domaću hranu, jahanje ili streličarenje, roštilj i ostalo kako je opisano u programu izleta.

Prijevoz

Autobus ili minibus

Nije uključeno

Dodatna pića i hrana. 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus