Pješačko-biciklistička staza: Jesenje

Pješačko-biciklistička staza


Na području općine Jesenje otvorene su dvije pješačko biciklističke staze.

Staza broj I dužine 10,2 km dosta je zahtjevna, te za bicikliste predstavlja pravi izazov i mogućnost ispitivanja fizičke pripremljenosti. Proteže se sjevernim dijelom Općine, i prolazi kroz naselja Gornje Jesenje i Lužani Zagorski, na uzvisini Gorica pruža se prekrasan pogled na cijelu kotlinu omeđenu Strahinjščicom ,Ivančicom, Ravnom gorom i Maceljskim gorjem.

Staza broj II manje je zahtjevna, ali svakako ne i manje poželjna, prolazi podnožjem Strahinjščice kroz naselje Brdo Jesenjsko i Cerinske, spušta se u Prijesečinu i kroz Šaške zatvara jedan lijepi krug duljine 13,2 km.

 


Svakako bi valjalo svratiti u Jesenje i proći tim stazama jer će se putnik namjernik susreti sa predivnim krajolikom i netaknutom prirodom koja obiluje ljekovitim biljem i šumskim plodinama. Isto tako tko poželi provjeriti svoju kondicijsku pripremljenost preporučamo da prođe ovim stazama.

U centru Općine postavljena je ploča sa kartom, uz to je izrađena brošura sa svim informacijama i zemljovidima za spomenute staze, koje se mogu nabaviti u Turističkoj zajednici grada Krapine i u Upravnom odjelu općine Jesenje.
 

Ovdje možete vidjete gdje se nalazi općina Jesenje:
 


Prikaz veće karte 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus