2. Zagorska zapadna vinska tura

Kulturna i povijesna putovanja u Hrvatsko Zagorje, izleti dvorci i muzeji

Izleti u Hrvatsko Zagorje
Jednodnevni izlet

Ruta: Kratak obilazak grada Krapine - Vinarija Bodren - Vinarija Zdolc - Vinarija Vuglec breg - Večera uz pogled na zagorske brege
Doživite nevjerojatnu ljepotu zagorskih brega i degustirajte najbolja zagorska vina u ovoj zagorskoj vinskoj turi kroz Zapadno Zagorje. Prvo dolazimo u Krapinu u kratko razgledavamo grad. Onda krećemo na zagorske vinske ceste i vinarije. Prvo idemo do čuvene Vinarije Bodren i degustiramo vina s brojnim odličjima. Zatim krećemo do Pregradskog vinogorja i u Vinariji Zdolc degustiramo vina. Na kraju dolazimo do Vinarije Vuglec breg gdje uz razgled podruma i degustaciju vina, večeramo uz predivan pogled na zagorske brege.
Program izleta:
Izleti u Hrvatsko Zagorje
1. Kratak obilazak grada Krapine
Trajanje: 09.30 - 11.00h
Grad Krapina je najpoznatiji po nalazištu neandertalaca na Hušnjakovom brdu. Ovdje je rođen i Ljudevit Gaj, otac hrvatskog narodnog preporoda, a krapinskim su ulicama koračali i August Šenoa, Marija Jurić Zagorka, Janko Leskovar, Ivo Andrić... U kratkoj šetnji ispričat ćemo vam priču povijesti koja se dogodila u Krapini.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
2. Vinarija Bodren
Trajanje: 11.00 - 13.00h
Vinarija Bodren je sinonim za vrhunske vinske predikate. Vinogradi se nalaze u regiji apsolutnih ekoloških atributa, na obroncima pitomog Hrvatskog Zagorja. Vinarija Bodren dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i zlatnih medalja. Samo u posljednjih pet godina osvojili su razne medalje s Decanter World Wine Awards u Londonu, jednog od najprestižnijih svjetskih natjecanja proizvođača vina, dok je 2011. godine ledeno vino Bodren 2009 osvojilo DWWA Regional Trophy i uvršteno je u Top 10 slatkih vina. Ovdje ćemo probati ta vrhunska vina.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
3. Vinarija Zdolc
Trajanje: 13.00 - 15.00h
Vinarija Zdolc i obitelj Zdolc održavaju stoljetnu tradiciju bavljenja vinogradarstvom. Njegujući staru tradiciju proizvodnje vina, uz primjenu modernih tehnologija dobivaju se vina visoke kakvoće. Položaj vinograda i tlo pogodni su za sorte poput graševine, sivog pinota i portugisca, a posebno se ističe sorta sauvignon koju odlikuje visoka kvaliteta i osebujan bouqeut te mješavina sorti gdje prevladava domaća belina. Vina se mogu kušati u opremljenoj kušaonici uz vođenu degustaciju te prigodne delicije.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
4. Vinarija Vuglec breg
Trajanje: 15.00 - 17.00h
Vinarija Vuglec breg dodatno nadopunjuje i obogaćuje cijeli istoimeni seoski turizam s vinogradom od približno 16 000 trsova. Smješten na južnim padinama, od proljeća pa do kasne jeseni svojim plemenitim plodovima i raskošnim bojama, cijelom bregu daje veličanstven izgled. Uživat ćemo u šetnji kroz vinograd te potom i u podrumu, gdje ćemo degustirati vrhunske pjenušce i vina, koja su proizvedena i odnjegovana s posebnom pažnjom i stalnim stručnim nadzorom agronoma i enologa.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
5. Večera uz pogled na zagorske brege
Trajanje: 17.00 - 20.00h
Restoran Vuglec breg je odlično mjesto za odmoriti i dobro pojesti. Upravo i to nam je potrebno nakon svih šetnji kroz vinograde i vinske ceste, te brojne degustacije vina. Zato ćemo lijepo sjesti, u zagorskom stilu uređenom restoranu, i uživati u pravoj domaćoj hrani i nezaboravnom pogledu na Hrvatsko zagorje i zagorske brege.
Detalji o izletu:
Trajanje 1 dan / 0 noći

Polazak: ujutro oko 9h

Povratak: navečer istog dana

Smještaj

Ovo je izlet bez noćenja tako da nema smještaja.

Ukoliko želite, možete i prenoćiti. Naglasite to prilikom rezervacije izleta.

Cijena

Na upit

Uključeno

Prijevoz, degustacije vina uz domaću hranu, večera, i ostalo kako je opisano u programu izleta.

Prijevoz

Autobus ili minibus

Nije uključeno

Dodatna pića i hrana. 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus