3. Staro selo Kumrovec, Muzej seljačke bune, seosko imanje i Muzej neandertalaca

Kulturna i povijesna putovanja u Hrvatsko Zagorje, izleti dvorci i muzeji

Izleti u Hrvatsko Zagorje
Jednodnevni izlet

Ruta: Muzej Staro selo Kumrovec - Muzej seljačke bune, posjet Gupčevom spomeniku i lipi u Gornjoj Stubici - Ručak na seoskom imanju - Muzej neandertalaca u Krapini
U ovom jednodnevnom izletu doživite zagorsku tradiciju u Starom selu Kumrovec u kojem su predstavljeni obrti i običaji Hrvatskog zagorja. Stare drvene kućice i najstariji zagorski zanati odnijeti će Vas u potpuno jedno drugačije vrijeme. Potom polazak prema Gornjoj Stubici, te posjet Muzeju seljačke bune, razgled Augustinčićevog spomenika i odlazak do Gupčeve lipe. Dojmove razmijenite na seoskom domaćinstvu nedaleko od Stubice, a nakon opuštanja krećemo prema Muzeju neandertalaca u Krapini.
Program izleta:
Izleti u Hrvatsko Zagorje
1. Muzej Staro selo Kumrovec
Trajanje: Prijepodne
Dolazak u Staro Selo Kumrovec, prvi i najpoznatiji hrvatski etno muzej na otvorenom koji otkriva svu ljupkost arhitekture Hrvatskog zagorja s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Stare drvene kućice i najstariji zagorski zanati odnijeti će Vas u potpuno jedno drugačije vrijeme, vrijeme kada je sve bilo drugačije, jednostavnije... Nakon razgleda muzeja na otvorenom, povratak u sadašnjost i polazak prema Gornjoj Stubici.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
2. Muzej seljačke bune, posjet Gupčevom spomeniku i lipi
Trajanje: Prijepodne
Dolazak u Gornju Stubici te posjet Muzeju seljačke bune, razgled Augustinčićevog spomenika Matiji Gupcu i odlazak do Gupčeve lipe u čijoj je hladovini Matija Gubec okupljao istomišljenike i govorima rasplamsavao žar koji je prerastao u jedan od najvažnijih događaja hrvatske povijesti – Seljačku bunu.

Izleti u Hrvatsko Zagorje
3. Ručak i razgled domaćih životinja na seoskom imanju
Trajanje: Vrijeme ručka
Dojmove ćete moći razmijeniti na seoskom domaćinstvu nedaleko od Stubice, a vrijeme dok ćete čekati tradicionalni zagorski ručak će Vam skratiti razgled domaćih životinja. A, naći će se tu i pokoja kapljica zagorskog vina... ili više njih... Nakon sakupljene nove energije polazak prema Krapini.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
4. Muzej neandertalaca u Krapini
Trajanje: Poslijepodne i predvečer
U Krapini ćemo se upoznati s nekadašnjim životom krapinskog pračovjeka, te saznati odgovore na sljedeća pitanja: Tko su bili ti ljudi stariji od 30 ili gotovo 300 tisuća godina? Kako ih je otkrivala i tumačila znanost 19. stoljeća i što na početku našega trećega milenija znamo o kamenodobnim ljudima koji su ovdje lovili nosoroge prije 125 milenija? Gdje je položaj neandertalaca na rodoslovnom stablu života?, te mnoga druga. A, onda? Po želji... Možemo Vam pokloniti slobodno vrijeme za šetnju Krapinom ili ako ste se već umorili poći prema kući.
Detalji o izletu:
Trajanje 1 dan / 0 noći

Polazak: prijepodne po dogovoru

Povratak: navečer istog dana

Smještaj

Ovo je izlet bez noćenja tako da nema smještaja.

Ukoliko želite, možete i prenoćiti. Naglasite to prilikom rezervacije izleta.

Cijena

Cijena po osobi:

- za 8 osoba - 249,00 kn
- za 15 osoba - 215,00 kn
- za 20 osoba - 207,00 kn
- za 30 osoba - 190,00 kn
- za 40 osoba - 179,00 kn

Uključeno

✓ Pratitelj putovanja
✓ Ulaznica za Muzej Staro selo Kumrovec
✓ Ulaznica za Muzej seljačkih buna
✓ Ručak na seoskom imanju
✓ Ulaznica za Muzej nenadertalaca
✓ Stručno vodstvo u Muzeju neandertalaca

Prijevoz

Autobus, minibus ili kombi (opcionalno, nije uključeno u cijenu)

Nije uključeno

Pića tijekom ručka i dodatne aktivnosti. 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus