5. Svetište Marija Bistrica, Muzej Neandertalaca i Seljačke bune

Kulturna i povijesna putovanja u Hrvatsko Zagorje, izleti dvorci i muzeji

Izleti u Hrvatsko Zagorje
Jednodnevni izlet

Ruta: Muzej neandertalaca u Krapini - Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici - Radionica licitarskih srca i degustacija gvirca (vino od meda) - Ručak i kapljica na seoskom imanju - Gornja Stubica: Muzej seljačke bune
Dolazak u Krapinu gdje ćemo se upoznati s nekadašnjim životom krapinskog pračovjeka. Nakon što doživimo kameno doba u Krapini krećemo prema Mariji Bistrici gdje će nas kroz svetište provesti mladi kapelan župe. Nakon razgleda posjetit ćemo radionicu licitarskih srca te degustirati gvirc - vino od meda. Potom je vrijeme za domaću zagorsku hranu i vino na seoskom imanju. Nakon ručka zaputit ćemo se u Gornju Stubicu i Muzeju seljačke bune, razgledati Augustinčićev spomenik i otići do Gupčeve lipe u čijoj je hladovini Matija Gubec okupljao istomišljenike i govorima rasplamsavao žar koji je prerastao u jedan od najvažnijih događaja hrvatske povijesti – Seljačku bunu.
Program izleta:
Izleti u Hrvatsko Zagorje
1. Muzej neandertalaca u Krapini
Trajanje: Prijepodne
Dolazak u Krapinu. U Krapini ćemo se upoznati s nekadašnjim životom krapinskog pračovjeka, te saznati odgovore na sljedeća pitanja: Tko su bili ti ljudi stariji od 30 ili gotovo 300 tisuća godina? Kako ih je otkrivala i tumačila znanost 19. stoljeća i što na početku našega trećega milenija znamo o kamenodobnim ljudima koji su ovdje lovili nosoroge prije 125 milenija? Gdje je položaj neandertalaca na rodoslovnom stablu života?, te mnoga druga.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
2. Svetište u Mariji Bistrici, radionica licitarskih srca i degustacija gvirca
Trajanje: Prijepodne
Polazak prema svetištu Majke Božje Bistričke, koje je ujedno i najposjećenije i najpopularnije marijansko svetište u Hrvatskoj. Razgled svetišta i sve najvažnije informacije, putnici na ovom izletu, dobiti će iz prve ruke – od mladog kapelana župe. Nakon razgleda svetišta posjetiti ćemo radionicu u kojoj će sudionici izleta moći naučiti kako se izrađuju licitarska srca, te će degustirati gvirc – vino od meda.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
3. Ručak na seoskom imanju
Trajanje: Vrijeme ručka
Nakon izrađivanja licitara vrijeme je za nadomjestak izgubljene energije tradicionalnom zagorskom hranom i okrijepu vinom koje je uzgajano u netaknutoj prirodi strmih zagorskih brežuljaka, naravno doći ćemo na jedno seosko imanje. Piće i zakuska dobrodošlice, upoznavanje s imanjem, te zagorski ručak i vinska kapljica. No, tu nije kraj našoj avanturi. Nakon ručka zaputit ćemo se prema Gornjoj Stubici
Izleti u Hrvatsko Zagorje
4. Dvorac Oršić i Muzej seljačkih buna
Trajanje: Poslijepodne
Dolazak u Gornju Stubicu, te posjet Muzeju seljačke bune, razgled Augustinčićevog spomenika i odlazak do Gupčeve lipe u čijoj je hladovini Matija Gubec okupljao istomišljenike i govorima rasplamsavao žar koji je prerastao u jedan od najvažnijih događaja hrvatske povijesti – Seljačku bunu.
Detalji o izletu:
Trajanje 1 dan / 0 noći

Polazak: prijepodne po dogovoru

Povratak: navečer istog dana

Smještaj

Ovo je izlet bez noćenja tako da nema smještaja.

Ukoliko želite, možete i prenoćiti. Naglasite to prilikom rezervacije izleta.

Cijena

Cijena po osobi:

- za 8 osoba - 299,00 kn
- za 15 osoba - 279,00 kn
- za 20 osoba - 269,00 kn
- za 30 osoba - 249,00 kn
- za 40 osoba - 229,00 kn

Uključeno

✓ Pratitelj putovanja
✓ Vodstvo svetištem Majke Božje Bistričke
✓ Izrada licitara i degustacija gvirca
✓ Ulaznica za Muzej neandertalaca
✓ Stručno vodstvo za Muzej neandertalaca
✓ Ručak na seoskom imanju
✓ Ulaznica za Muzej seljačkih buna

Prijevoz

Autobus, minibus ili kombi (opcionalno, nije uključeno u cijenu)

Nije uključeno

Prijevoz – u mogućnosti smo organizirati prijevoz 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus