Visit Zagorje - KONTINENTALNA HRVATSKA

KADA: cjelogodišnji izleti
GDJE:
OPIS:  Ovaj predivan pitoreskni kraj spreman je za sve turističke izazove - uz prezentaciju Bajke na dlanu nudimo Vam sve izlete sadržane na povijesnim, termalnim, zabavno-rekreativnim i prirodnim bogatstvima kojima Zagorje obiluje. Rezervirajte svoj izlet kod nas!

 

Hrvatsko zagorje i nadaleko poznati zagorski bregi privlače i pozivaju na mirne trenutke u prirodi... ili na wellness u poznate terme!


Zagorski kraj se odlikuje brojnim šumama, termalnim izvorima i kulinarskim specijalitetima. Nitko ne ostaje ravnodušan kada ugleda beskrajne vinograde Zagorja smještene na pitomim zelenim obroncima.


Zagorje je najpoznatije po jednom od najvažnijih svjetskih nalazišta neandertalaca, nalazištu Hušnjakovo brdo, gdje je otkriven krapinski pračovjek. Danas je tamo moderan Muzej krapinskih neandertalaca.


Zagorje je bogato povijesnim pričama i narodnim legendama.


Hrvatsko zagorje ima brojne izvore termalnih voda poznate još iz doba dok su rimske čete vladale teritorijem na kojem je danas Hrvatska. Veliki potencijal Zagorja u europskim su okvirima ljekovite termalne vode koje pogoduju razvoju zdravstvenog turizma, jedne od najbrže rastućih gospodarskih grana u Hrvatskoj. Upravo je ta činjenica potaknula zdravstvene i turističke djelatnike na osnivanje klastera Zagorje - Zdravlje na dlanu. Njihov je zajednički cilj stvoriti prepoznatljiv i konkurentan zdravstveno-turistički proizvod.


Najpoznatija izvorišta u Zagorju su: Stubičke toplice, Tuheljske toplice, Krapinske toplice, Jezerčica D.Stubica i Varaždinske toplice.


Tijekom povijesti, kada je postojala velika opasnost od Turaka, brojno stanovništvo pohrlilo je u sigurno okrilje Zagorja. Plemstvo, koje se u najvećem broju doselilo na zagorsko područje, počelo je graditi dvorce, od kojih su danas najpoznatiji Dvorac Trakošćan i Veliki Tabor.
Dvorac Hellenbach nalazi se kraj Marije Bistrice u Hrvatskom zagorju. Jedan je od rijetkih dvoraca u kojemu se uspio sačuvati kontinuitet življenja i povijesni ambijent unutrašnjeg uređenja iz 19. stoljeća. Dvorac je sagrađen u klasicističkom stilu 1786. godine.


Baš poput starohrvatskog plemstva, pronađite i vi svoje utočište u Zagorju.


Današnji čovjek ne bježi više od opasnog neprijatelja koji nasilno pokorava teritorij, ali stres, opterećujuća svakodnevica i problemi koji vas pritišću dovoljan su razlog da barem nakratko pobjegnete i zatražite svoj mir.


A naš je cilj da se zajedno predstavimo i izvan naših granica i dovedemo strane posjetitelje koji će prepoznati sve ljepote i posebnosti Zagorja i lijepe naše.. kao svoje "must try" odredište.. svake godine!


Provedite sjajan vikend u Zagorju...savršen spoj za eno-gastronomiju, adrenalin, rekreaciju, feštu i odmor!

Promidžbeni film destinacije Zagorje pogledajte ovdje: Bajka na dlanu


Wellness vikend u Zagorju
 

 Pratite UZAGORJU.COM i na facebook stranici.

 

 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus