10 najboljih aktivnosti u Zagorju

KADA:
GDJE:
OPIS:  Hrvatsko zagorje već je sad najposjećenija destinacija u kontinentalnom turizmu u Hrvatskoj. Prirodne ljepote brežuljkastog predjela za aktivni turizam, bogata kulturna i povijesna tradicija u dvorcima, muzejima, na festivalima i radionicama, toplice sa wellness programima, eno i gastro ponuda seoskih turizama.. i jednostavno gostoprimstvo Zagoraca koji žele pokazati svijetu svoje bogato nasljeđe! . Provjerite što sve možete raditi u Zagorju?

 

1. Biciklizam

Kao vjerojatno najzdraviji način za otkrivanje Zagorja putovanje biciklom pruža jedinstven doživljaj obilaska zagorskih brežuljaka. Biciklistički klubovi za vas su pripremili karte s rutama različitih duljina i zahtjevnosti.


2.Trekking

Ako ste izdržljivi i lako se orijentirate, pokušajte proći dugim trekking rutama po Zagorju ili se natječite s drugim sudionicima u brzom prolasku kroz kontrolne točke.


3.Jahanje konja

Na zagorskim rančevima uzgajaju se mnogobrojni konji. Iskoristite priliku da naučite jahati ili ako ste već iskusni obiđite zagorske brežuljke na ovim plemenitim životinjama. Let balonom. Jedinstveni način za upoznavanje zagorskog krajolika jest let balonom na vrući zrak koje možete započeti i iz Zagreba.


4. Lov

Ukoliko ste registrirani lovac možete se priključiti brojim lovačkim društvima u Zagorju, a ako to niste možete se pokušati priključiti njihovim gozbama nakon lova.


5. Planinarenje

Blagi zagorski brežuljci pogodni su i za one koji se tek okušavaju u planinarenju ili su u slabijoj fizičkoj spremi, dok su viši vrhovi Ivančice, Sljemena i Kalnika pogodniji za naprednije planinare.


6.Paragliding

Za one koji se ne boje visine padobransko jedrenje zasigurno će pružiti uzbuđenje i pravi pregled zagorskih brežuljaka. Možete kontaktirati paragliding klubove da vas upute na najbolja mjesta za polet odnosno letjeti s njihovim instruktorima.


7. Offroad vožnja - ture

Strmi tereni idealni su za upuštanje u offroad vožnju. U Zagorju se nalazi nekoliko staza na kojima se po blatnoj i prašnjavoj podlozi mogu voziti motorcross, autocross, buggy, quad i slične discipline.


8. Paintball

Zakučasti brdoviti i šumoviti teren Hrvatskog zagorja idealan je za igru paintballa te je rastom njezine popularnosti otvoreno nekoliko paintball klubova. Zabava za veća društva je zajamčena.


9. Toplice

Dolaskom toplog vremena otvara se sezona vanjskih bazena u toplicama, ali toplice su upravo zimi najveći izvor wellness i retreat programa za umorno tijelo! Sve veće toplice nude sadržaje i na otvorenom, a najveći vodeni parkovi nude i tobogane, divlje rijeke, umjetne valove i duboke bazene za ronjenje.Više zanimljivosti o Zagorju možete pogledati na slijedećem linku: Što raditi u Zagorju?

Bajka na dlanu

Zabavne činjenice o Hrvatskom zagorju

Zagorje: povijest i kultura

Povijesni lokaliteti u Zagorju

Zagorje: događanja i festivali

Zašto je Zagorje sljedeća velika turistička destinacija

Što jesti i piti u Zagorju

Što trebate znati prije putovanja u Zagorje

Život u Zagorju

Zagorska kuhinja je začuđujuće bogata

Zašto bi Zagorje trebalo biti vaše sljedeće odredište


Što trebate znati prije putovanja u Zagorje?

Vrijeme, klima i geografija Zagorja

Planinarske staze u Zagorju/"

Putovanje kroz Zagorje: istraživanje avanture i obrtničke kulture

Zagorje iz zraka

Napušteni hotel u Zagorju

Planiranje putovanja u Zagorje – važno je upamtiti

Jednodnevni izlet iz Zagreba u Zagorje

Zagorje: povijest i kultura


 

 Moglo bi vas zanimati:
Objekt u blizini:
Streličarstvo - 3D ARCHERY TAG
Najava u blizini:
DOMAĆE PURICE I MLINCI - NARUČITE!!
Događanje u blizini:
Uzbuđenje na kotačima - E BIKE TURE
Prijedlog izleta:
Bike&Ride vožnja QUADOVIMA i Off road Zagorje
Domaći proizvod:
MED OD BAGREMA
Pratite UZAGORJU.COM i na facebook stranici.

 

 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus