Vinske ture - WINE TASTING

Kulturna i povijesna putovanja u Hrvatsko Zagorje, izleti dvorci i muzeji

Izleti u Hrvatsko Zagorje
Agencija Incredible tours vodi vas kroz čarobne zagorske pejzaže na vrhunce zagorskih brega koji kriju pravi mali raj za vinoljupce, ponegdje i duboko ispod zemlje!!Ljubav vinove loze i zagorskih brega nije od jučer. Priča o njihovoj romansi započinje prije 12 milijuna godina, kad je na jednom od prekrasnih zelenih bregova niknuo prvi trs Vitis teutonice, pretka vinove loze. Od tada pa sve do dana današnjeg vinova je loza vjerna zagorskim bregima - raste i rađa u raskošnim zagorskim vinogradima.


Jeste li spremni za potpuno novi i drugačiji pogled na zelene brege?


Ako jeste, vrijeme je da rezervirate jedno subotnje popodne i prepustite se svemu što vam donosi nova turistička senzacija: Vinogradi s pogledom!


Po prvi puta predstaviti ćemo vam modernu i mladu Vinariju Kota s ciljem da uživamo u izvrsnim vinima naših inovativnih zagorskih vinara gdje ćete kušati vina sa posebno osmišljenom gastro ponudom... i to sve uz prekrasni pogled na zagorske brege!


U izdanju Vinograda s pogledom vina predstaviti ćemo vam devet naših najboljih zagorskih vinara: Vuglec breg, Vinarija Petrač, Vinarija Sever, Vinarija Bodren, Vina Zdolc, Prekratić Vino, Vinarija Grozaj, Vina Petrovečki i Vinarija Kota.


Birajte jesensko popodne sa šarenim bojama i pridružite se našoj vinskoj ekspediciji, a za potpuno sljubljivanje okusa i uživanje pobrinut će agencija Incredible tours koja će vam predložiti i tradicionalni ručak na jednom od naših eko izletišta!


Budite dio nove priče koja će putovati po Zagorju i upoznati vas sa najboljim zagorskim vinarijama kroz sva osjetila. Jer vina i zagorski bregi tu su da bi se u njima uživalo. Spojite jedno s drugim, ugodno s korisnim, ukusno s predivnim, vina s ugledom i vinograde s pogledom te pronađite idealnu mjeru za uživanje u Hrvatskom zagorju. Otkrijte vinograde s pogledom, a posjetiti ćemo i pravu tradicionalnu zagorsku klijet u kojoj vam domaćin toči svoju zlatnu kapljicu!


Ponuditi ćemo vam prijevoz na sve lokacije, a vi bezbrižno možete uživati u spektakularnom jesenskom pejsažu, pogledu na vrhove planina u daljini.. a napose u jedinstvenim i bogatim okusima Zagorja!!U Mjesecu hrvatskog turizma cijene su snižene 35%!

Iskoristite ovu prigodu i javite se za rezervacije!Cijena vinske degustacije u 1 vinariji po izboru:

* 30 EUR


Cijena sa prijevozom iz Zagreba + ručak:

* 50 eur po osobi (za min 4 osobe)


Izlet sa prijevozom uključuje: min 4 do max 8 osoba

Opcionalno možete rezervirati i ručak u izabranoj vinariji ili izletištu.Degustacija obuhvaća:

* kušanje min. 4 sorte vina + 1 pjenušac

* domaći naresci sa lokalnih OPG-a na dasci i domaći kruh

* vođena tura po vinskom podrumu uz prof. enologa


I za vaš smještaj ćemo se isto pobrinuti: nudimo vam tradicionalne zagorske drvene hižice u kojima ćete imati sav komfor 21. stoljeća!


Obratite nam se na vrijeme za rezervaciju s popustom u Mjesecu hrvatskog turizma!


**** Dođite! Istražite! Probajte! Doživite! Zapamtite!! ****
Radi dogovora termina te ukoliko imate dodatnih pitanja, napravite upit ovdje i sve ćemo organizirati za Vas!
Primjer izleta - VINSKE TURE:


Jednodnevni izlet

Kratak obilazak grada Krapine - Vinarija Bodren - Vinarija Zdolc - Vinarija Vuglec breg - Večera uz pogled na zagorske brege . Otkrijte Zagorje kroz njegovu nevjerojatnu gastronomiju i enologiju
Pridružite se jednom od naših ENO-GASTRO tura, vodimo Vas u svijet najboljeg što nudi zagorska gastronomija.  Uživajte u različitim specijalitetima pripremljenim po brižljivo čuvanoj kulinarskoj tradiciji i sljubite ih s najboljim vinom! Degustirajte razna jela i slastice počevši od općepoznatih zagorskih štrukli  pa do tradicionalnih specijaliteta kontinentalne Hrvatske kod kojih se osjeti utjecaj srednjoeuropske kuhinje.

Izleti u Hrvatsko Zagorje
1. Kratak obilazak grada Krapine
Trajanje: 09.30 - 11.00h
Grad Krapina je najpoznatiji po nalazištu neandertalaca na Hušnjakovom brdu. Ovdje je rođen i Ljudevit Gaj, otac hrvatskog narodnog preporoda, a krapinskim su ulicama koračali i August Šenoa, Marija Jurić Zagorka, Janko Leskovar, Ivo Andrić... U kratkoj šetnji ispričat ćemo vam priču povijesti koja se dogodila u Krapini.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
2. Vinarija Bodren
Trajanje: 11.00 - 13.00h
Vinarija Bodren je sinonim za vrhunske vinske predikate. Vinogradi se nalaze u regiji apsolutnih ekoloških atributa, na obroncima pitomog Hrvatskog Zagorja. Vinarija Bodren dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i zlatnih medalja. Samo u posljednjih pet godina osvojili su razne medalje s Decanter World Wine Awards u Londonu, jednog od najprestižnijih svjetskih natjecanja proizvođača vina, dok je 2011. godine ledeno vino Bodren 2009 osvojilo DWWA Regional Trophy i uvršteno je u Top 10 slatkih vina. Ovdje ćemo probati ta vrhunska vina.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
3. Vinarija Zdolc
Trajanje: 13.00 - 15.00h
Vinarija Zdolc i obitelj Zdolc održavaju stoljetnu tradiciju bavljenja vinogradarstvom. Njegujući staru tradiciju proizvodnje vina, uz primjenu modernih tehnologija dobivaju se vina visoke kakvoće. Položaj vinograda i tlo pogodni su za sorte poput graševine, sivog pinota i portugisca, a posebno se ističe sorta sauvignon koju odlikuje visoka kvaliteta i osebujan bouqeut te mješavina sorti gdje prevladava domaća belina. Vina se mogu kušati u opremljenoj kušaonici uz vođenu degustaciju te prigodne delicije.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
4. Vinarija Vuglec breg
Trajanje: 15.00 - 17.00h
Vinarija Vuglec breg dodatno nadopunjuje i obogaćuje cijeli istoimeni seoski turizam s vinogradom od približno 16 000 trsova. Smješten na južnim padinama, od proljeća pa do kasne jeseni svojim plemenitim plodovima i raskošnim bojama, cijelom bregu daje veličanstven izgled. Uživat ćemo u šetnji kroz vinograd te potom i u podrumu, gdje ćemo degustirati vrhunske pjenušce i vina, koja su proizvedena i odnjegovana s posebnom pažnjom i stalnim stručnim nadzorom agronoma i enologa.
Izleti u Hrvatsko Zagorje
5. Večera uz pogled na zagorske brege
Trajanje: 17.00 - 20.00h
Restoran Vuglec breg je odlično mjesto za odmoriti i dobro pojesti. Upravo i to nam je potrebno nakon svih šetnji kroz vinograde i vinske ceste, te brojne degustacije vina. Zato ćemo lijepo sjesti, u zagorskom stilu uređenom restoranu, i uživati u pravoj domaćoj hrani i nezaboravnom pogledu na Hrvatsko zagorje i zagorske brege.
Detalji o izletu:
Trajanje 1 dan / 0 noći

Polazak: ujutro oko 9h

Povratak: navečer istog dana

Smještaj

Ovo je izlet bez noćenja tako da nema smještaja.

Ukoliko želite, možete i prenoćiti. Naglasite to prilikom rezervacije izleta.

Cijena

Na upit

Uključeno

Prijevoz, degustacije vina uz domaću hranu, večera, i ostalo kako je opisano u programu izleta.

Prijevoz

Autobus ili minibus

Nije uključeno

Dodatna pića i hrana.

Provedite sjajan vikend u Zagorju...savršen spoj za eno-gastronomiju, feštu i odmor!


Wellness vikend u ZagorjuPošaljite upit i sve ćemo organizirati za Vas!
 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus