Restoran i Pansion Zelenjak

Davne 1936. godine djed Ivan i baka Josipa sagradili su i otvorili malu gostionicu u tada već znamenitom Zelenjaku, po kojem je i dobila ime.

Istovremeno u neposrednoj blizini Braća hrvatskog Zmaja i žitelji ovoga kraja, podigli su spomenik hrvatskoj himni ''Lijepa naša'', koju je na ovom mjestu ispjevao Antun Mihanović. Taj događaj ujedno je i bio razlog više da se obitelj posveti razvoju ugostiteljstva. U kratkom roku Zelenjak je postao okupljalište trgovaca i gospodskog staleža iz malog gradića Klanjca koji je u to vrijeme bio poznat kao gospodarsko i kulturno središte Hrvatskog zagorja.

Djed je bio uz to i glazbenik sa svojom obitelji te je organizirao razne balove koji su se ljeti održavali na livadi uz rijeku Sutlu.

Naslijedivši tradiciju, danas je vlasnik Zelenjaka unuk Branko koji sa svojom obitelji radosno dočekuje goste.

U neposrednoj blizini Zagreba, u prelijepom kutku Hrvatskog zagorja i uz samu rijeku Sutlu već sedamdeset godina postoji restoran "Zelenjak". Smješten u slikovitom okruženju Kumrovca, Tuheljskih toplica, brojnih dvoraca i kurija, "Zelenjak" je omiljeno okupljalište mnogobrojnih gostiju.

Danas je "Zelenjak" mali obiteljski hotel, ugodan objekt primjeren za poslovne susrete, obiteljske ručkove i razne svečanosti među kojima svakako i svadbene svečanosti!

RADNO VRIJEME: Na upit
ADRESA:                Risvica 1, Kumrovec

 

Moglo bi vas zanimati:
Objekt u blizini:
Muzej Staro selo Kumrovec
Prijedlog izleta:
Izlet povijesti, dobre hrane i relaksacije
Domaći proizvod:
DŽEMOVI OSTALI RAZNI

 

<< povratak na kategorije
Pratite UZAGORJU.COM i na facebook stranici.
 

 

Podijelite s prijateljima i komentirajte:
comments powered by Disqus